27.5 Agilityä

Agilityä ensimmäistä kertaa tälle kesäkaudelle eli treenit Käpälämäen ulkokentällä.

Ensimmäisenä Hildan kanssa harjoittelin keppejä. Aluksi yritin verkoilla, mutta Hilda katseli järkyttyneenä verkkoja, niin helpommin onnistui ilman :) Ja tälläkertaa jopa ihan vauhdikkaasti..

Sen jälkeen harjoitus missä oli puomi ja kaksi aitaa. Tarkoitus oli saada koira puomilta nopeasti täyteen vauhtiin aidalle ja sitten taas vauhti hiljenemään takaisin puomille niin, että kontakti on kunnossa :) Hyvin onnistui, aluksi namilautasen kanssa, sitten ilman.

Ohjattuna harjoituksena oli koukero, jossa oli aitoja ja putkia. Tarkoituksena oli, että koira menee aidalta toiselle, eikä ryntää putkeen, vaikka putkeen olisi ollut koiralle 'helpompi tie'. Muutenkin harjoitus oli koiralle ehkä vaikeampi, kuin ohjaajalle, koska tiukkoja mutkia ja vauhtia tarvittiin koko ajan.

Ensimmäisellä kerralla lähti hyvin, mutta ryntäsi tunnelin ohi aidalle. Virhe oli ihan mun vika, ohjasin sen liian vinoon putken suulle.Toisella kerralla Hilda meni puhtaammin, ilman yhtään isompaa virhettä. Hitaasti, mutta tosi tarkasti ja ainakin mun mielestä kuunteli tosi kivasti koko ajan. Jennakin kehui :) Sitten otettiin vielä kolmas otto, jolla viilattiin mun ohjaustapaa ja toisen käden käyttöä.

Viimeinen itsenäinen harjoitus oli aita, jolla piti harjoitella niin, että aidalle luja vauhti ja siitä tiukka käännös ja jarrutus ja sama aita uudelleen toisin päin (osaan selittää taas tosi hienosti).

Pienen tauon jälkeen otin vielä tokohyppyä ALO-tyyliin.. Kolme ottoa, kaikki virheettömästi, paitsi toisella Hilda ennakoi käskyn ja istui sivulle ennen kuin ehdin sanoa mitään. Oma vikani taas.

Kaiken kaikkiaan treeni oli mukava ja hyvä avaus kesäkaudelle!

Cool

26.5 Jäljillä jälleen..

Tein Hildalle namijäljen ensimmäistä kertaa tälle keväälle. 20-30 askelta ja kaikkiin ruoka. Haettiin lähinnä tarkkuutta ja sitä, että Hilda muistais mitä piti tehdä. Ja hyvinhän se muisti. Alussa Hildalla meinas olla vähän kiire, niin että ensimmäiset 5 askelta oli vähän hakemista V-kuvion kanssa :) Olen kuitenkin ihan tyytyväinen. Pohjana oli vanjoha jälkiä täynnä oleva kenttä, jossa mun uusi jälki oli Hildalle ilmeisen helppo haistaa.