Joo, nämä tulee nyt tänne vähän myöhässä, mutta ei itketä eihän?

2.11 Alkoivat siis minun ja Hildan agilityharjoitukset jatkoryhmässä(?) Raahen Koirakerhon treeneissä Ruukin heppakeskuksen maneesilla!
Ensimmäinen treeni jännitti tottakai aivan älyttömästi, mutta elossa ollaan vieläkin! Jihuu!

Ensimmäisellä kerralla maneesin molemmissa päissä oli erilaiset harjoitukset ja molemmissa omat ohjaajansa. Ensimmäinen harjoitus sisälsi muutaman aidan, A-esteen ja putken. Muuten harjoitus meni hyvin, mutta kun putki oli mutkalla eikä suora, niin se vähän jännitti Hildaa aluksi. Yhteistyötämme kehuttiin hyväksi ja olin tietenkin tyytyväinen koiraani. Se on ehkäpä paras :)

Toinen harjoitus oli entistä vaativampi, mutta onneksi ohjaajat olivat loistavia ja antoivat meidän suoritaa harjoituksen kahdessa lyhyemmässä pätkässä. Ensimmäinen pätkä sisälsi mersunmerkki-nimisen aitahässäkän ja suoran putken. Se oli kivaa, eikä ohjaaminen tuottanut kovin pahoja ongelmia. Toisessa pätkässä oli kaksi aitaa ja rengas.. Aidat oli aseteltu sillätavalla hankalasti (mun mielestä ainakin :)) että ohjausta joutui kuivaharjoittelemaan ja miettimään muutaman kerran. Sekin kuitenkin onnistui pian, kiitos kärsivällisten ohjaajien!

9.11
Toinen kerta oikeissa treeneissä ja sen mukana myös siirtyminen Tähtiryhmään(?) toi taas uusia haasteita vastaan niin että ainakin ohjaajalla oli vähän miettimistä jälleen.
Tälläkertaa maneesin toisessa päässä oli vapaata harjoittelua pienellä radan tapaisella koukerolla ja yksittäisiä esteitä kuten pussi, rengas, keinu ja kepit.
Toisessa päässä oli ohjattuna toimintana rata jossa oli aitoja, putki, puomi, ja A-este. Rata oli ainakin ohjaajalle sopivan vaativa ja muutamat 'valssikoukerot' aiheuttivat miettimistä. Onneksi paikalla oli kuitenkin taas kärsivällinen ohjaaja, joka antoikin meidän miettiä rataa taas kahdessa lyhyemmässä pätkässä. Ensimmäisessä pätkässä oli neljä aitaa hypättävänä kera muutaman valssikoukeron, jotka menivät yllättäen ensimmäisellä yrittämällä ihan oikein. Ensimmäiseen pätkään kuului myös mutkalla oleva putki, jota ensimmäisellä kerralla mietittiin hieman pidempään, siis sitä ohjausta sinne putkeen. Koira toimi ainakin omasta mielestäni hienosti!:)
Toisessa pätkässä oli mukana puomi, A-este ja aitakoukero, joka tuotti ainakin minulle kovasti miettimistä valssieni kanssa. Muutaman kerran ilman koiraa harjoiteltuna sekin saatiin menemään oikein hyvinkin! Olen tyytyväinen.
A-este ja puomi ovat Hildalle jo tuttuja juttuja ja ne menivät myös kivasti.

Pienen tauon jälkeen siirryimme Hildan, Marikan ja Pinjan kanssa toiseen päähän harjoittelemaan itsenäistä rataa, johon kuului viisi aitaa ja putki. Paperista karttaa lukemalla kurvailimme senkin harjoituksen läpi ja se menikin kivasti, koska ohjaus oli yksinkertaisempaa kuin toisella puolella. Myös Marika ja Pinteli menivät erittäin hienosti ja vauhdikkaasti!

Yksittäisenä esteenä opettelimme pussia, joka meni oikein kivasti. Aluksi Marika piti pussin kangasta niin, että Hilda näkee minne mennä, jonka jälkeen menimme pussin myös ilman avustusta. Hilda meni pussiin yllättävänkin hitaasti ja tutki 'kopin' tarkasti, mutta meni kuitenkin!

Tyytyväinen olen tottakai Hildaan!
Ensi sunnuntaita odotellessa!