Huhhuh, olipa taas tosi mukavaa treenata!

Kun mentiin hallille, Hilda oli jotenkin hermostuneen ja kireän oloinen. Haukkui ja ulisi jne, mutta kun se sai tekemistä, ylimääräiset höpötykset loppuivat. Kumma juttu.

Ihan aluksi Piia katsoi kaikkien pujottelut läpi. Hilda meni ekalla yrittämällä oikein, hitaasti mutta varmasti. Itse sain vielä mennä peruuttamalla ja näyttää kädellä neuvoa ainakin muutamaan ensimmäiseen väliin.

Sen jälkeen mentiin tutustumaan rataan, joka piti mennä kahdella eri tavalla. Aluksi 'normaalisti ohjaten' ja sen jälkeen 'kauempaa lähettämällä ohjaten'. 

Radassa oli siis kolme aitaa, putki, kaks aitaa, A-este, muuri ja putki. Kolmen aidan jälkeen piti siis tehdä valssi ja koiralle tiukka reitti putkeen. Mutkaisesta putkesta aidalle, toiselle aidalle ja A. A:lta tiukka käännös muurille ja takaisin putkeen. Harjoitus meni ensimmäisellä yrityksellä läpi.

Toisella ohjaustavalla koira piti ohjata kolmelle ensimmäiselle aidalle niin, että itse kiersi putken toiselta puolelta, kuin missä aidat olivat. Hildalle irtoamiset ovat vaikeita, joten Piia auttoi meitä kutsumalla Hildaa aidoille. Lopuksi saimme senkin radan toimimaan. 

Itsenäisissä harjoituksissa oli pujottelu ja keinu yksittäisinä, sekä radan pätkä jossa pystyi itse soveltamaan esteitä, jotka tarvivat harjoitusta. 

Keinua ja pujottelua Hilda meni normaaliin tapaansa hitaasti mutta varmasti. Rataharjoituksessa otimme neljän esteen pätkää, johon kuului mutkaputki, aita, okseri ja aita, niin että okserilta aidalle tuli tiukka kulma. Koska okseri oli meille uusi este, Satu neuvoi ottamaan kunnon vauhdit, ettei tule 'tökkiä' ennen estettä. Hilda ei pudottanut kertaakaan ja liikkui normaalia reippaammin, joten harjoitus meni kivasti. Tyytyväinen olen.

Ensiviikolla olisi taas tarkoitus ehtiä treeniin ja saada blogattua myös :)